Grilla som en argentinare!

I Argentina älskar vi såser. Men en bra grillad köttbit dränkt i såser!??
Mamma Mia!
Nej, det är alldeles för mycket Gringosmak "made in USA" för oss.
I love you, USA, men jag föredrar en grillad biff "Pampas style"!




fredag 6 juni 2014

Guldsparid till grillen- Pescado Dorado a la parilla


Resultatet

Potatisar är under glödande briketter
Sportfiske är väldigt populär i Argentina. El Dorado eller Guldsparid det är en av de mest kända arterna som fångas i Rio Bermejo i Salta som ligger i Norra Argentina.

För att behålla fisken smaken och arom vi väljer ett enkelt recept med smör, färska persilja och lite citron, salt och vitt peppar och vi lägger den direkt till grillen. Till fisken har jag valt grilla potatisen med grillfölje direkt över glödande briketterna. Potatisar tar ungefär 30 minuter och lägger, smör, salt, peppar och färska persilja. Till fisken passar utmärk aioli.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar